in-the-name-of-god

روش جدید Celestia Antwerp برای ردیابی، تله متری و فرمان

1 هفته قبل
توسط محمد سیفان
تصویر

Celestia Antwerp با معرفی باند پایه یکپارچه مجازی (V-IBB)، راه‌حل جدیدی برای ردیابی، تله متری و فرمان ماهواره‌ای ارائه کرده است که ارتباطات سریع، قابل اعتماد و انعطاف‌پذیر را بهبود می‌بخشد.

 

شرکت بلژیکیCelestia Antwerp، که در بخش زمینی ماهواره فعالیت می‌کند، به تازگی راه‌حل جدیدی به نام باند پایه یکپارچه مجازی (V-IBB) را معرفی کرده است. این راه‌حل برای ردیابی، تله متری و فرمان ماهواره‌ای (TT&C) طراحی شده است.

 

ویژگی‌های V-IBB

V-IBB یک مودم باند پایه مجازی است که توانایی دریافت تله متری ماهواره‌ای و ارسال فرمان‌های ماهواره‌ای را دارد. علاوه بر این، می‌تواند ماهواره TT&C را در زنجیره RF قبل از ورود به مدار آزمایش کند.

 

کاربردها و مزایا

این محصول به عنوان بخشی از برنامه کوپرنیک آژانس فضایی اروپا (ESA) و با هدف فراهم کردن ارتباطات سریع، قابل اطمینان و موثر بین ماهواره و مرکز کنترل توسعه یافته است. یکی از ویژگی‌های برجسته این محصول، اتصال دو آنتن باند S به یک مودم V-IBB است که می‌تواند هزینه‌های سرمایه‌گذاری در محیط‌های چندآنتنی را کاهش دهد. همچنین، این راه‌حل با سرعت بالا (تا 20 مگابیت در ثانیه) و زمان اکتساب کوتاه حتی در شرایط چالش‌برانگیز مانند سیگنال/نویز کم یا داپلر عمل می‌کند.

 

 فناوری دیجیتال جدید

V-IBB از فناوری دیجیتال جدید استفاده می‌کند تا راه‌حلی سریع، انعطاف‌پذیر و قابل اعتماد را به بازار بیاورد. این محصول می‌تواند صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه‌های راه‌اندازی و عملیاتی به اپراتورها ارائه دهد.

 

 بیانیه مدیر عامل

گای ون دایک، مدیر عامل Celestia Antwerp، در بیانیه‌ای گفت:«این واقعاً یک ابزار همه‌کاره و قدرتمند برای حل چالش‌های ارتباط ماهواره‌ای می‌باشد و آزمایشی که با میراث ثابت شده در زمینه سابقه و قابلیت‌های ما همراه است.»

 

 سخن آخر:

همان‌طور که اطلاع دارید عملیات داده‌گیری و داده‌دهی و کنترل  ماهواره که به اختصار TTC(telemetry and telecommand and control ) نامیده می‌شود و اساسی ترین لینک مخابراتی ماهواره می‌باشد، این لینک از لحاظ مولفه‌های فنی از پیچیدگی مخابراتی کمتری نسبت به سایر لینک‌های پهن‌باند ماهواره برخوردار است اما از لحاظ اطمینان پذیری صحت عملکرد، بسیار حیاتی می‌باشد. در زیر دو رویکرد به‌روز در برقراری لینک TTC را به اختصار شرح می‌دهیم و مقایسه می‌کنیم.

1-ارائه تراشه‌های مبتنی بر LoRa توسط Semtech Corporation به عنوان راه‌حلی کارآمد برای ارتباط TTC در نسل جدید ماهواره‌های LEO عملکرد خود را تثبیت کرده‌اند که علاوه بر مزیت‌های فنی، پوشش باندهای رادیو آماتوری باعث سهولت ارتباط‌گیری با ماهواره‌ها شده است این فناوری به طور موفق در ماهواره هدهد مورد استفاده قرار گرفت.

2-شرکت  Celestia Antwerp از زاویه دیگری گیرنده‌ی V-IBB(Virtual-Integrated Baseband) به عنوان راهکار خود در برقراری ارتباط TTC ارائه داده است، این محصول از فناوری رادیو نرم‌افزاری SDR استفاده می‌کند که قابلیت پیکربندی منعطف‌تر در پیاده‌سازی انواع پردازش‌های باند پایه را بدست می‌دهد.

به طور کلی مزایا و معایب برای طراحی یک لینک مخابراتی با تعریف ماموریت آن سنجیده می‌شود، اما اگر بخواهیم به صورت کیفی این دو فناوری را با هم مقایسه کنیم این نکته که پیاده‌سازی لینک‌های TTC  به وسیله LoRa هزینه تمام شده کمتری نسبت به طراحی بر بستر SDR دارد اما از طرفی SDR به واسطه انعطاف بیشتر در پیکربندی باند پایه برای ماموریت‌های حساس critical mission مزیت پیدا می‌کند.

منبع: https://www.satellitetoday.com/technology/2024/10/15/celestia-antwerp-launches-new-tracking-telemetry-and-command-solution/